En skikkelig førjulsgave

Det ble vill jubel i alpingruppa da Trine Vekseth fra Gjensidigestiftelsen helt overraskende kom til Prestlia med en sjekk på hele 195 000 kroner.

Vi tok kontakt med representanter for alpingruppa og ba om et møte der vi ville vite litt om status for Prestlia og planer i nærmeste framtid. Det de ikke visste da var at det var avtalt spill mellom avisa og Trine Vekseth fra Gjensidigestiftelsen.
– Å dette er så artig, sa Trine der hun sto bak hjørnet og ventet på å komme fram og overraske styret i alpingruppa. Og det tror vi så gjerne. På denne tiden av året må hun jo ha verdens morsomste jobb der hun drar rundt og gleder folk i disse førjulsdagene.
– Er du her nå? Også jeg som snakket med deg for noen minutter siden, sa Hilde Arna Tokle Yri da hun fikk se Trine Vekseth. Det viste seg at hun hadde ringt henne i håp om å få høre hvordan det sto til med behandlingen av søknaden deres i fall de hadde gledelige nyheter i møtet med avisa. Og gode nyheter ble det jammen, selv om de måtte vente noen minutter på dem.
– Jeg tror jeg besvimer, sa Jorunn By, lederen for gruppa, da hun tok innover seg det som faktisk skjedde. I neste øyeblikk var det vill jubel på hele gjengen.
Alpingruppa og gode støttespillere til Prestlia har møtt noe motgang i starten av prosjektet, men det siste halve året har vinden snudd og det ser ut til at det meste faller på plass. Først fikk de lovnad på forskuttering av spillemidler fra kommunen, lokalt næringsliv har vært gode sponsorer, og dugnadsinnsatsen stor.