Klart for Midtnorsk mesterskap

Selv om regn og mildvær har ført til snømangel, er løypene på Petter Northug stadion klare for Midtnorsk mesterskap i langrenn i helga.

– Vi har fått mye skryt for stadion og anlegget her, og vi er selvsagt veldig stolte av det vi har fått til, sier anleggsleder i skigruppa i Inderøy Idrettslag, Stein Markhus.

3. desember 2012 ble beslutningen tatt om etablering av skianlegget om å etablere et skianlegg på Indgjerdsmyra luftet offentlig for første gang. Den ble for øvrig tatt på bakgrunn av noen skisser. Ti måneder senere, i oktober året etter, sto anlegget klart til bruk.

– Anlegget er faktisk det så langt raskest bygde skianlegget i Norge. Vi var klare på at det skulle stå ferdig 1. oktober, og på grunn av stor positivitet og enorm dugnadsinnsats greide vi å holde fristen vi satte oss selv. Vi sa rett og slett «dette fikser vi», sier Markhus.

Den samme holdningen har man holdt fast ved, og da det for et par uker siden ble plussgrader og regn, var man fortsatt positivt innstilt til å få gjennomført Midtnorsk mesterskap på ski.

– Vi har produsert så mye snø som det har latt seg gjøre. Totalt er det produsert 7600 kubikkmeter med snø,  sier anleggslederen.