Dyrker og selger matsopp

Ideen om soppdyrking var Adriana Pop sitt hjertebarn, og hennes mann, Dan Calin Pop, har hjulpet henne å sette den ut i livet.

Adriana Pop har bodd det meste av sitt liv i en høyblokk i Transylvania i Romania, og der var det vanskelig å få utløp for hennes medfødte, kreative evner og grønne fingre.

I 2009 flyttet hun hit, og i et knallblått hus med skogen som nabo på Sandvollan får hun utløp for sine ideer samtidig som hun nyter det gode liv tett på naturen og dyrelivet.

– Jeg er utdannet innen hortikultur, forteller hun. Med andre ord så har hun en god bagasje innen hageglede, hagekultur og agrikultur, basert på praktisk anvendt plantefysiologi. Det har nå gitt seg utspring i dyrking av Østerssopp, selv om det har vært en lang veg fram dit.

– Jeg jobbet til sammen 22 år i bransjen i hjemlandet. Jeg var for eksempel blomsterdekoratør i 16 år, jeg har jobbet i en bedrift som hadde 300 dekar med frukttrær, og noen år jobbet jeg som assistentforsker ved en bedrift som produserer nye rosesorter, forteller hun. I 2009 flyttet hun og de to sønnene hit, året etter at ektemannen Dan kom hit.

– Dan har jobbet som sveiser både i Spania, Portugal og Danmark før han kom hit til Norge og fant ut at det var her han ville bli, forteller hun.