Birgit gir seg som møtearrangør

Birgit Wester (87) (foran med rød genser) begynte i Sakshaug unge sanitet da hun var 24 år, og siden da har hun vært trofast og aktiv. Denne uka arrangerte hun sitt siste møte.

– Han du planer om å slutte med sanitetsarbeidet nå?

– Slutte nei! Er du gal. Jeg skal bare slutte å arrangere møter. Det har jeg forresten sagt de tre siste gangene, så de andre tror meg kanskje ikke. Men nå mener det jeg altså, sier hun med et smil. Det å arrangere møter er en del av sanitetsarbeidet som Birgit alltid har satt pris på, men nå gleder hun seg likevel til å bare bli oppvartet av de andre, som hun sier.

 Birgit fikk sanitesarbeidet inn med morsmelka, for mor hennes var aktiv sanitetskvinne hjemme på Otterøya. Da hun flyttet hit til Inderøy i 1954 var det derfor naturlig for henne å gjøre det samme.

– Det var dessuten en veldig grei måte å bli kjent med folk på. Jeg husker at damene som jobbet på butikken tipset meg om sanitetsforeninga, og dermed var det gjort, sier hun. Siden har hun deltatt på rundt regnet 630 møter, i 63 år. I flere perioder har hun dessuten vært formann.

 – Møtene har alltid gått på rundgang, og jeg har selv holdt møter på fire ulike steder. Først på Stavrumbutikken mens vi bodde der, senere på Einhaugen. Så ble det i nabohuset i Årfallvegen der dattera min og familien bor nå, for i 1996 bygde mannen min dette huset, og siden har møtene vært her, ramser Birgit opp. Hun synes hun har det som plommen i egget i eget hus der hun klarer seg selv, og alt nødvendig er på ett plan. Og når hun tenker etter så tror hun ikke hun har gått glipp av mer enn en håndfull møter løpet av alle disse åra.

– Det skjedde nok en gang i 1974. Da havnet jeg på sykehus og ble liggende en måned. Jeg husker jeg kom hjem dagen før lillejulaften. Man skulle tro det ble travelt da, men nei da. Sanitetsdamene hadde vært hjemme hos meg og vasket hus og bakt boksene fulle. Jeg tror sannelig jeg hadde tre sorter goro det året, smiler hun og minnes gode dager med ekte sanitetsånd.