Kulturprisen til Eirik Hegdal

Inderøy kommunes Kulturpris 2017 tildeles musiker og komponist Eirik Hegdal.

Her er juryens begrunnelse:

Årets kulturprisvinner har et navn som er kjent langt utenfor Inderøys grenser. Vedkommende har så utvilsomt et navn internasjonalt. Først og fremst er han kjent som utøvende jazzmusiker. Han har spilt med kjente musikere, som Joshua Redman, Dave Holland og Terje Rypdal. Han var musikalsk leder for Trondheim Jazzorkester fra 2002 til 2016.

 

Som komponist har vedkommende blant annet skrevet verk for Trondheim Symfoniorkester, for gruppa Krøyt, Vertavo strykekvartett og for Midtnorsk Kammerorkester. Nylig skrev han et bestillingsverk for Oslofilharmonien.

 

Prisvinner er født på Gjøvik i 1973, men vokste opp på Inderøy fra 1979. Han var elev ved Inderøy kulturskole, Inderøy videregående skole og jazzlinja på Sund folkehøgskole og fullførte deretter sin musikkutdannelse ved jazzlinja (NTNU). I dag arbeider vedkommende som førsteamanuensis ved jazzlinja og underviser i saxofon som hovedinstrument, arrangering/komponering, ensemble, samt at han har ansvaret for NTNU Jazzensemble.

 

Prisvinner har vært helt sentral i Soddjazzfestivalsammenheng siden oppstarten i 1995.  Uten hans bidrag ville ikke festivalen hatt det gode ryktet, og den gode posisjonen, som det har innenfor jazzmiljøet.

 

Vedkommende har spilt i en rekke grupper, som Dingobats, Zanussi Five og Lord kelvin. I tillegg har prisvinner sin egen trio oppkalt etter seg.

Og da har vi bare nevnt en liten flik av hans karriere.

 

Inderøy kommunes Kulturpris 2017 tildeles Eirik Hegdal.