Tid for næringskonferanse

Torsdag 8. juni arrangeres «Næringskonferansen 2017» på AKSET. – Den byr på et variert program, sier næringssjef i kommunen, Trygve Wannebo.

I løpet av de tre timene konferansen varer skal en innom en rekke temaer.

Hilde Selvikvåg åpner

Først ut er artisten Hilde Selvikvåg. Hun skal åpne konferansen og sørge for musikalske innslag.

– I fjor sto Jørn Hoel for dette under næringskonferansen. Denne gangen har vi hentet inn Hilde, som er en meget dyktig artist. Vi synes det er på sin plass å ha ett ordentlig kulturinnslag når vi arrangerer næringskonferanse i kulturkommunen Inderøy. Hilde ga ut sitt debutalbum «Slepp meg fri» i 2015. Fjoråret ble hennes virkelige gjennombruddsår med hitene «Karusell» og «Indie». Med de to nevnte låtene klatret hun opp på A-listen til NRK P1 der hun lå til sammen 26 uker og hun ble dermed en av de mest spilte norskspråklige artistene i 2016. Opptredenen på næringskonferansen blir på sett og vis en liten forsmak på det en kan oppleve seinere på kvelden på Øyna. Der opptrer hun som artist under InderøyFest. Jeg tipper at mange av konferansedeltakerne lar seg friste av talentet og sørger for å få med seg kveldskonserten på Øyna, reklamerer næringssjefen.

Haugane foredrar

Etter Selvikvågs innslag stilles spørsmålet «Hvordan kan næringslivet i Inderøy bli: Best – i lag!».

Til å svare på spørsmålet stiller Tormod Ellingsen – daglig leder av Den Gyldne Omvei og leder av Inderøy Næringsforening, Frode Sakshaug.

Når de to har gjort unna sin sekvens, er det klart for Erik Haugane. Industrigründeren fra Coldevinsgate i Mo i Rana skal inspirere under følgende tema: «Det kan gå bra».

I dag er Haugane administrerende direktør for oljeselskapet OKEA – et selskap han startet sammen med tidligere olje- og energiminister Ola Borten Moe, Knut Evensen og våjabygg Anton Tronstad. Haugane er godt kjent i Inderøy. Familien har nemlig hytte på Utøy.

Lokale bedrifter i fokus

I fjor var det Nils Vang og Ragnar Berg som samtalte med Roald Lysø om hva og hvordan de har gjort siden de eier og leder bedrifter som har lyktes.

I år gjentas suksessen. Denne gang stiller Kjell Gran fra Gran & Ekran, David Letes fra Letnes AS samt Even Gausen fra Farbu & Gausen i samtale med Lysø.

– Det er kjempeviktig at vi under en næringskonferanse kan trekke fram bedrifter som viser at det er fullt mulig å lykkes om de er fra Inderøy. Du må ikke nødvendigvis ha basen i London for å makte det, smiler næringssjefen.

Etter at denne seansen er over er det tid for kaffepause før Hilde Selvikvåg på ny sørger for kulturelt innslag.

Skianlegg og Etablererpris

Nest siste innslag er det Sten-Olof Hoflin fra Bruksvallarna som står for. Han skal dele sine «erfaringer fra utvikling av skidestinasjon Bruksvallarna».

– Hoflin var den sterkeste pådriveren bak investeringene av nytt snøsystem i Bruksvallarna og Ramundberget. Her er det også blitt utviklet en mobil arena for å ta hånd om større arrangementer. For Inderøy bør dette absolutt være interessant, høyttenker Wannebo. Næringskonferansen avsluttes med utdeling av Etablererprisen 2017.

– Vi har fått flere priskandidater å velge blant. Det viser at Inderøy har et næringsliv som består av nye bedrifter som vil bidra til at kommunen også i framtiden framstår som en attraktiv næringskommune, sier næringssjefen. Han har følgende oppfordring:

– Møt fram og la deg inspirere på Næringskonferanse.