Janne Grete ansatt som prestevikar

Janne Grete Jørstad fra Ekne er ansatt som prestevikar i Inderøy fra 1. august.

– Jeg gleder meg til å ta fatt som prestevikar i Inderøy. Har omtrent samme følelsen som unger har på julaften. Inderøy er en flott kommune der jeg vil trives, smiler hun.

Studerer i Tromsø

I øyeblikket tar hun sin presteutdannelse ved Kirkelig Utdanningssenter Nord (KUN) og UiT i Tromsø. Om godt og vel to år er hun ferdigutdannet prest.

– Jeg skal arbeide i 75 prosent stilling i Inderøy. I tillegg skal jeg studere. Så du skjønner det blir travelt, spøker hun.

Hun forteller at hun har hatt praksis i Tromsøysund menighet der det er tre kirker – en av dem er Ishavskatedralen og at hun har vært konfirmantlærer.

– Når jeg nå begynner som vikarprest får jeg muligheten til å praktisere det som jeg har lært. Det blir spennende, nikker hun.

Fornøyd sogneprest

Sogneprest Ottar Strand er svært fornøyd med at han nå får en kollega i menigheten.

– Tre ganger har vi utlyst stillingen. Nå fikk vi endelig napp etter at vi åpnet for at studenter kan søke arbeid som prestevikar. Jeg innrømmer at det har vært tøft å være alene som fast prest i Inderøy. Etter at det ble klart at Janne Grete ble ansatt, ser jeg lyst på framtiden. Det har jeg ikke gjort de siste månedene når det har vært som travlest, innrømmer han.

Vil lære av hverandre

Ottar sier at han virkelig ser fram til å få en yngre kollega.

– For meg blir det et stort privilegium å arbeide sammen med noen som har ny kunnskap og som kan mye som jeg ikke kan. Jeg kommer garantert til å lære masse, roser han.

Prestevikaren er klar på at hun kommer til å lære mye av sognepresten.

– Klart at jeg har mye å lære av Ottar, vedgår hun og sier lurt.

– Egentlig er det bra at du har grått hår allerede, Ottar. Ellers frykter jeg at jeg hadde kommet til å gi deg det i løpet av ett år,

3. september blir det innsettelsesgudstjeneste i Sakshaug kirke.