Festival og dans for alle

Dans i Trøndelag kan med rette være stolte over årets utgave av Kortreist Dansefestival – en festival i stadig vekst. 

Også i år avsluttes festivalen med dansefest. Denne gangen i et stortelt ved Sakshaug gamle skole fredag kveld. Der blir det levende musikk av Coverbandet Thousand Island (bildet), og åpen bar.

Før festen inviteres det til vorspeil med ølsmaking ved Inderøy Gårdsbryggeri. Så finn fram dansesko eller støvler. Her blir det noe for enhver! Festivalen byr på kortreiste og tilreisende utøvere, barn, unge, voksne og seniorer i skjønn harmoni.

Festivalen åpner med forestillingen «There» med Jo Strømgren Kompani i kultursalen på AKSET tirsdag. Den fikk Heddaprisen i 2002 for «Beste oppsetning».

Tirsdag og onsdag blir det spennende opplevelser i Inderøy bibliotek med «Time has fallen asleep in the afternoon sunshine», av Mette Edvardsen. En gruppe utøvere har lært seg en bok hver utenat, og sammen danner de en samling levende bøker. Her blir det med andre ord improvisasjonskunst, og som besøkende kan du bestille en utøver som blir med deg for å tolke boka. Tilbudet er gratis, men det er et begrenset antall plasser.

«Mørkemodig – Katma» er en forestilling beregnet på barn fra 6 år, og den spilles i kultursalen på AKSET onsdag. Den handler om det mørke og skumle som er inni oss, men er samtidig magisk, eventyrlig og poetisk.

 «En til en, to, tre, fire eller fem, ved festivalkunstner Terje T. Mossige er et improvisert, poetisk verk som blir til i møtet mellom danser og publikum. Hver forestilling er unik, og den går på Peers Hus onsdag og torsdag.

«Skoene forteller» ved Anna & Co. går onsdag og torsdag, og tar publikum med på en lydreise fra Sakshaug gamle kirke og ut i landskapet. Ensemblet består av lokale og tilreisende utøvere mellom 13 og 80 år.

«Svisj! Svosj!» med Tone Martine Kittelsen og Victoria Husby, tidligere elev ved videregående her, er for barn mellom 3 og 5 år, og spilles på Blackbox i AKSET torsdag. Festivalen byr også på sidearrangementer som Ashtang-yoga med Steinar Kvam, en film som ruller konstant, samt kurs og seminarer,