Klart for 60-tallsfeiring i Langfjæran

Norwegian Beatles og Sixteen inntar lørdag scenen i Langfjæran Arena.

– Vi håper folk vil komme for å høre god musikk og for å ha det artig. Og ikke minst for å feire musikken fra 60-tallet, sier arrangørene Rune og Ann-Kristin Langfjæra

Lokalhelter

Det er fjerde gang paret åpner dørene sine for publikum. Og for fjerde gang står både et lokalt og et nasjonalt eller internasjonalt band på scenen i vannkanten.

– Det har blitt viktig for meg at vi også kan være med på å promotere musikk fra lokalmiljøet her. I år er det Sixteen som står for den biten, og jeg har etter hvert forstått hvor populære Sixteen var da de regjerte på Innherred for en god del år siden, sier Rune.  Han trekker fram Adresseavisens skriverier fra 1970, hvor Sixteen ble beskrevet som et band som skapte Beatles-tilstander i området.
– De skilte seg ut på den tida, og det gjør de nok på lørdag også, fortsetter musikkentusiasten.

– Best på Beatles
At det er 50 år siden 1967 – det største året i pophistorien ifølge Rune – året hvor Beatles ga ut albumet «Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band», skal også feires. Og det med bandet Norwegian Beatles fra Alta.
– Norwegian Betales er ikke bare det nordligste Beatles-bandet i verden, de har i tillegg fått status og blir bedt om å spille på de største Beatles-festivalene i verden, sier Rune.
Han forteller at Beatles-klubben i Trondheim ikke er i tvil om at Norwegian Beatles er det klart beste i landet på å gjøre nettopp Beatles.

– Bandet spiller Beatles som Beatles gjorde det, konstaterer han.

Nostalgi
Selv om Langfjæran Arena må konkurrere med både Steinkjermartna og Åge Aleksandersen-konsert i Trondheim samme dag, har Ann-Kristin et håp om at folk velger å ta turen ut av sentrum lørdag.
– Det er mulig å få til noe på små plasser også. Man må heller ikke være en av de store festivalene. Vi vil dele vårt sted med folk, og når vi er musikkinteresserte er det naturlig at vi gjør det på denne måten, smiler hun.
– Ja, og her får man i tillegg en bit nostalgi med på kjøpet. Låven her er omdannet til delvis minnerom og delvis kunstutstilling, og med musikken på topp, er dette rett og slett en feiring, legger Rune til.

Han minner også om at det går busser fra både Straumen og Mosvik til Langfjæran lørdag, men at det også er parkeringsmuligheter like ved arenaen.